Powered By Blogger

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ


Kristallnacht: Η νύχτα που έσπασαν τα κρύσταλλα
Η δολοφονία του Φομ Ρατ εξυπηρέτησε ως άλλοθι για την έναρξη βιαιοπραγιών κατά των Εβραίων κατοίκων σε ολόκληρη τη Γερμανία.Η κυβέρνηση αξιοποίησε, εκτός από τα επίσημα κρατικά μέσα, κυρίως την οργάνωση του παρακράτους για να οργανώσει και να υλοποιήσει τις ταραχές.
Σημαντικό σημείο: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙ.

Η ελληνική «νύχτα των κρυστάλλων»
Κωνσταντινούπολη 1955

Τα γεγονότα εξελίχθησαν ως εξής; ¨Στις 6 το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ταξίμ της Κων/πόλεως φοιτητές και πολίτες  μεταξύ των οποίων εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά. Σε λίγο κυκλοφορεί στο σημείο της συγκεντρώσεως το έκτακτο παράρτημα της εφημερίδος «Ισταμπούλ Εξπρές», όπου εμπρηστικά και προπαγανδιστικά ανέφερε: «Καταστράφηκε το σπίτι του Πατέρα μας με βόμβα». Αυτός ήταν ο τεράστιος τίτλος παραπληροφόρησης και το κείμενο περιέγραφε φανταστική καταστροφή του δήθεν σπιτιού του Κεμάλ, όπου μέχρι σήμερα στεγάζεται το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.
Οι οργανωμένοι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Η πρώτη σπάει με λοστούς τα ρολά, τις πόρτες και τα τζάμια των καταστημάτων. Η δεύτερη αρπάζει και σκορπάει τα εμπορεύματα στο δρόμο για να αρχίσει το ¨πλιάτσικο¨ και η τρίτη καταστρέφει, λεηλατεί και πυρπολεί. Οι επικεφαλής των μαζών με καταλόγους σπιτιών και καταστημάτων των Ρωμιών, που είχαν σημαδευτεί με ευδιάκριτα σήματα. Επρόκειτο για ένα οργανωμένο τυφώνα, που σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του.
Σημαντικό σημείο: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙ.

Η Αθηναϊκή «νύχτα των κρυστάλλων»

Αθήνα 2009

Πανικό προκάλεσαν επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα στην οδό Σκουφά και στους γύρω δρόμους στο Κολωνάκι.
Ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα στη διπλωματική ακαδημία του υπουργείου Εξωτερικών, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Τσακάλοφ και Δημοκρίτου.
Οι υπάλληλοι αναγκάστηκαν να βγουν από τα παράθυρα.
Οι νεαροί έκαψαν σταθμευμένα αυτοκίνητα και φθορές σε καταστήματα στην Σκουφά.
Στη συνέχεια οπισθοχώρησαν στη Νομική.
Πανικός επικράτησε στους περαστικούς που βρίσκονταν στους πολυσύχναστους δρόμους.
Σημαντικό σημείο: Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙ.

ΜΠΑ ΜΩΡΕ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.!!!!
Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΑ.


........Μάλιστα δεν πρέπει να ξεφεύγουμε ούτε να οπισθοχωρούμε ούτε να εγκαταλείπουμε τη θέση μας, αλλά και στον πόλεμο και στα δικαστήρια και όπου αλλού, καθήκον μας είναι να εκτελούμε όσα διατάσσει η Πολιτεία και η πατρίδα, ή, το πολύ, αν εκείνο που διατάζει δεν μας φαίνεται δίκαιο, να της υποδείξουμε και να την πείσουμε ποιο είναι το δίκαιο. Να μεταχειριζόμαστε όμως βία, δεν είναι ασέβεια σε μια μητέρα, σε έναν πατέρα και πολύ περισσότερο στην πατρίδα;”
Πλάτωνας
....ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ!!!
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ!!
ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ, ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ, ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;
ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΡΕΥΣΕ Η ΠΗΓΗ;
ΓΙΑΤΙ....
ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ, ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΙΚΤΙΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ “ΗΓΕΤΕΣ”.!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: