Powered By Blogger

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ..ετσι μας παει η κυβερνηση

Μετα απο πολυ καιρο αποχης αποφασισα να επανελθω , και να αποτυπωσω την γνωμη μου οπως αυτη διαμορφωνεται με τα καινουργια δεδομενα.
Ας ξεκινησουμε απο τα οικονομικα..το μπουρδελο παραμενει οπως το ειχα αφησει στο τελευταιο post. Τιποτα δεν αλλαξε τουλαχιστον προς το καλυτερο.
Αντιθετα φαγαμε αλλη μια υποβαθμιση πραγμα που σημαινει οτι οι τραπεζουλες μας οταν βγαινουν να δανειστουν, θα τρωνε ενα 15% καταμουτρα και οταν αποφασισουν να δανεισουν, θα το κανουν με τουλαχιστον 20-23%. Ποιος επιχειρηματιας σε περιοδο υφεσης θα παει να παρει τετοια λεφτα οταν ξερει, και βλεπει οτι η δουλεια του κατρακυλαει χωρις σταματημο;
Παραλληλα αδειαζουν απο ρευστο και καταθεσεις γιατι τα μεγαλα κεφαλαια, μετακομιζουν σε πιο εξωτικα μερη, και οι τελευταιες καταθεσεις της πρωην μεσαιας ταξης, εξανεμιζονται με γεωμετρικη προοδο.
Η ανεργια οδευει με ταχυς ρυθμους προς το 20% και να αφησουν τις μαλακιες που λενε για 13-14%. Αυτο ηταν τις καλες εποχες.. δεν μελετανε τυχαια το κοψιμο των προνοιακων επιδοματων. Το ταμειο ανεργειας σε λιγο θα βαρεσει καμπανα και θελω να δω τοτε τι θα κανουν. Και καλα ο τζεφρυ αν δεν παρει το ποδηλατο να φυγει μπορει να τρεξει. Ο Παγκαλος που και πως θα κρυφτει; Δεν τον λες και δρομεα..

Εχουμε μια κυβερνηση που ο μονος τιτλος που της ταιριαζει ειναι «βλεποντας και κανοντας». Ετσι χωρις σχεδιο και χωρις προγραμμα. Οτι μας φωτισει ο θεος. Και αυτο που μου την δινει οτι ποτε δεν λογοδοτουν. Πετανε μια φραση κλισε « ολαος μας τιμωρησε δια της ψηφου» και εκει ληγει καθε ευθηνη.
Κι αυτο ισχυει για καθε κυβερνηση που μας κυβερνησε μεχρι τωρα.
Σταματαει και το προγραμμα δημοσιων επενδυσεων, δεν υπαρχει καμμια εξελιξη στην πολυδιαφησμενη πρασινη αναπτυξη, και η μονη τους εννοια ειναι να εισπραξουν. Η νεα πατεντα εχει το ονομα, «δασικη εκταση». Δηλωνω ολη την πεντελη δασος και πληρωσε παραβολο μαλακα ελληνα να αποδειξεις οτι το οικοπεδακι το κατεχεις νομιμα.. ηθελα να ξερω με τα μοναστηρια ετσι τις εκαναν τις δουλειες;
Απο παντου να εισπραξουν.. για να ικανοποιησουν την περιφημη τροικα. Και μεσα στην μαλακια που τους την εχει βαρεσει κατακουτελα ξεχνανε βασικους κανονες της οικονομιας και της αναπτυξης.
Παραδειγμα: απαιτησαν απο μεγαλες εθνικες αλυσιδες σουπερ μαρκετ, να καταβαλλουν τις οφειλες τους σε εταιρειες που χρωστανε στο δημοσιο. Ετσι αν καποια εταιρεια ειχε λαμβανειν απο καποιο σουπερ μαρκετ αλλα και ταυτοχρονα χρωσταγε στο δημοσιο, το κρατος εισεπραξε αντι αυτου το οφειλομενο ποσο.
Αποτελεσμα: ενω υπαρχει συμφωνια αποπληρωμης σε 4,6, 8 μηνες τα χρηματα ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΣΑ ΚΑΙ ΟΛΑ. Ετσι καποιες αλλες εταιρειες που δεν ειχαν οφειλες προς το δημοσιο, αντιμετωπισαν την αδυναμια εξοφλησης τους απο τα σουπερ μαρκετ λογω αποτομης εκταμιευσης χρηματων και κλυδωνισμο του λεγομενου cash flow τους.
Το κρατος; Ελα τωρα τι λεμε.. σιγα μην τους νοιαξει που θα κλεισει η μικρομεσαια και μεχρι τωρα τιμια εταιρεια που δεν μπορει να εξοφληθει.
Που απο εδω και τωρα ομως θα αρχισει και εκεινη να χρωσταει λογω του σχεδιου μαλακια στο τετραγωνο που εφαρμοζει το κρατος. Και ο φαυλος κυκλος καλα κραταει και μεγαλωνει κιολας.
Αυριο λεει ξεκιναει απεργια 4 μερες στα ΜΜΕ. Γιατι αραγε κατι εδω δεν μου αρεσει; Μηπως ειναι κατευθυνομενη για να μην εχει το μεγαλο μεριδιο του κοσμου προσβαση σε οτι συμβει; Γιατι κατι ετοιμαζεται σιγουρα.. δεν μπορει..ποτε δεν εκαναν τοσες πολλες μερες απεργια οι δημοσιογραφοι και τεχνικοι..
Κατι βρωμαει........
Ειναι μεχρι να τους παρουμε μυρωδια; Για να δουμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: